Krisesenteret i Mosseormådet | Om oss
15001
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15001,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

OM KRISESENTERET I MOSS IKS

Krisesenteret i Moss IKS er et interkommunalt selskap som eies av kommunene Moss, Våler, Råde og Rygge.

Organisasjonsnummer 9928 36 229

Bankkontonummer 1080 29 65600

(Moss kommune, gaver merkes «Gavepenger – virksomhet 6»)

 

Krisesenteret utgjør en del av eierkommunenes tiltakskjede i arbeidet med å bekjempe vold i nære relasjoner, og har en koordinerende rolle under oppfølging av den interkommunale Handlingsplan mot vold i nære relasjoner «Sammen mot vold» for Moss, Våler, Rygge og Råde gjelder fra 2015-2019.

Krisesenteret i Moss IKS er tilsluttet Krisesentersekretariatet som er en

paraplyorganisasjon for 31 krisesentre og har som mål å styrke krisesentrenes aktivitet utad. Krisesenteret i Moss IKS følger Krisesentersekretariatets Etiske retningslinjer.

 

Last ned selskapsavtalen til Krisesenteret i Moss IKS her.

ÅRSMELDINGER

Last ned her:

PROSJEKTER

Krisesenteret er Mosseregionens kompetansesenter innen feltet «vold i nære relasjoner» og har et koordinerende og oppfølgende ansvar for Mosseregionens handlingsplan mot vold i nære relasjoner. I planen vil det være et fokus på informasjonsarbeid og avdekking av vold.

Statusrapport pr 1.6.2017.

 

Krisesenteret, helsestasjonen og skolene samarbeider om undervisning i skolene i 2017-2018. Se mer om undervisningsopplegget på Mosseregionens nettside utenvold.no.

 

Krisesenteret i Moss deltar i 2017 i et nasjonalt prosjekt i regi av BUFdir om å gi sårbare grupper et godt krisesentertilbud. Rapport fra 2014 til venstre «Krisesentertilbud til kvinner i aktiv rus i Østfold»

 

Ukentlig aktivitetsdag for barna på krisesenteret

 

Gratis advokatbistand til voldsutsatte (Statens sivilrettsforvaltning)

 

GAVER TIL KRISESENTERET

Pengegaver til Krisesenteret er kjærkomment. Mange kvinner og barn kommer til krisesenteret med det de står og går i og kan være helt uten penger i denne første perioden. Det er derfor svært hyggelig å kunne gi gode gaver til mor og barn i en slik vanskelig situasjon – og det kan være alt fra barnevogner og voksiposer, leker, sportsutstyr, toalettartikler, spill eller også gode opplevelser som billetter til teaterforestillinger for barn, ekstra god mat ved tilstelninger som krisesenteret inviterer til, grilling, besøk ved badeland, bowling, Tusenfryd eller en mindre ferietur for mor og barn. Når barna flytter fra senteret, blir gavepenger brukt til å gi de minste barna en fin leke som de kan ta med seg i sitt nye hjem.

 

Bankkontonummer 1080 29 65600

(Moss kommune, gaver merkes «Gavepenger – virksomhet 6»)

 

 Leker og klær tar vi imot når de er i god stand, hovedsakelig nye ting. Tekstilleker som kosebamser osv må av hygieniske årsaker være nytt.

 

Skriv gjerne en epost post@krisesenteret-moss.no i forkant.

gave

“Thank you so much for this wonderful day …“

 

Det er sommer og det er sol.

 

Jeg føler meg glad og takknemlig. Med meg på dagens tur til Tusenfryd har jeg en klynge med forventningsfulle barn og glade mødre. Ingen av barna har noen gang vært på Tusenfryd.

 

Alle ”mine” barn har opplevd vold eller sett sine mødre bli utsatt for vold, og de har gjennomgått tøffe tider. Noen av dem har flyttet til ny bolig, men livet kan fortsatt være utfordrende og til dels preget av fattigdom. De går i klær som krisesenteret har mottatt fra givere, og på barnerommene er det møbler, leker og utstyr som er kjøpt for gavepenger.

 

En liten jente skriker av glede når hun setter seg på hestekarusellen for sjette gang. En liten hånd skyver seg i min; jenta tør ikke helt enda å sette seg i noe karusell i det hele tatt, og jeg setter meg i marihønebilen sammen med henne. Dette er en stor tillitserklæring. Det er den samme jenta som skriker ”Spøkelsehus! Spøkelsehus!”. For bare to måneder siden var hun redd for sin egen skygge og sov med lyset på.

Senere blir det pizzalunsj. En av guttene stapper i seg den ene biten etter den andre. Vanligvis får han mat fra frelsesarmeen.

 

En mor gir meg en klem. ”Thank you so much for this wonderful day”, sier hun. ”Don’t thank me, thank the kids from Ekholt skole”, svarer jeg, ”and Hoppern… and all the others!”

 

Jeg sitter nå med Baby på fem måneder, slik at mammaen hans kan ta seg en tur med Thundercoaster. Baby gurgler fornøyd og vet heldigvis ikke at han ikke har noe sted å bo.

 

Det er så mange barn jeg får møte i jobben min og som jeg får lov til å glede på denne måten. Kanskje blir det Tusenfryd neste år også.

  

Hilsen barnevernspedagogen ved Krisesenteret i Moss

INFORMASJON OG FOREDRAG

Ansatte ved Krisesenteret i Moss kommer gjerne til din skole, i din forening eller på din arbeidsplass og holder gratis foredrag/informasjon om ulike emner/temaer knyttet til vold i nære relasjoner.

 

Vi kan snakke om vold generelt, hvordan det er å leve med vold i familien for barn og ungdom, hvilke kjennetegn man som nabo eller ansatt i hjelpeapparatet skal se etter ved mistanke om vold. Vi informerer også om tilbudene ved krisesenteret og hjelpetiltakene forøvrig, samt om tilbud som finnes for overgriper.

 Ta kontakt!

Krisesenteret engasjerer seg i den offentlige debatten.

 

Her legges et utvalg av avisinnlegg, brev til myndighetene osv:

> Mellom gråsonene

> Til barneombudet

> En dag på krisesenteret

> Han slo meg aldri

> Likestillingslandet Norge

 

JOBBE HOS OSS?

FAST ANSATTE

Ledige stillinger utlyses på vanlig måte gjennom finn.no og i Moss Avis.

 

PROSJEKTSTILLINGER

Krisesenteret kan utlyse midlertidige prosjektstillinger.

 

TILKALLINGSVIKARER

Krisesenteret ønsker å knytte til seg tilkallingsvikarer som jobber ved sykdom, under ferieavvikling eller når vi trenger ekstra bemanning.

 

Vi har inntak av nye vikarer ca èn gang i året hvor vi først har en samtale med hver enkelt, deretter arrangeres felles opplæring over 1-2 kvelder for de aktuelle søkere. Interesserte bes ta kontakt, gjerne sende oss en mail med cv.

 

Call Now Button
Thanks!